• LinkedIn
  • Join Us on Google Plus!
  • Subcribe to Our RSS Feed

18 June 2009

Perhimpunan Hari Guru Peringkat Daerah Rembau 2009

Thursday, June 18, 2009 // by Pkg Rembau // // No comments

Penerima anugerah bergambar bersama ADUN Rembau,Pengarah JPNS dan PPD Rembau Rembau 18 Jun 2009 Perhimpunan Sambutan Hari Guru Daerah Rembau telah berlangsung dengan penuh meriah di Dewan SMK Agama Pedas.Perhimpunan yang bermula pada jam 2.00 petang ini, dirasmikan oleh YB Tn. Zaifulbahri bin Idris, ADUN Kawasan Chembong.Pelbagai acara telah diadakan bagi meraikan para guru, diantaranya koir pelajar, persembahan silat dan koir guru.Penghargaan juga diberikan kepada guru-guru yang bersara dan empat orang tokoh guru telah dipilih untuk menerima anugerah pada tahun ini.Tokoh guru tersebut adalah En.Ong Lai Hock ( Tokoh Guru Daerah Rembau 2009),En Sulaiman b. Mohamad Sidek ( Tokoh Guru ),Pn.Faridah bt.Hj.Doya ( Guru Inovatif Sekolah Rendah) dan En. Zam ZaN B.Omar ( Guru Inovatif Sekolah Menengah ).Sambutan yang diadakan saban tahun ini adalah bertujuan untuk menghargai peranan dan sumbangan guru yang membimbing, mendidik dan mengajar anak bangsa berteraskan Falsafah Pendidikan Negara disamping mengetengahkan kepentingan peranan guru bagi membentuk dan melahirkan modal insan untuk pembangunan negara.

16 June 2009

Persiapan Sambutan Hari Guru Daerah Rembau

Tuesday, June 16, 2009 // by Pkg Rembau // // No comments

PKG Rembau 16 Jun 09 - 9.45 mlm. Dalam kesibukan menyertai Kursus SPS untuk Sekolah Bestari Zon Selatan di BTPNNS,kami PKG Daerah Rembau ( PKG Kota & PKG Rembau )berkumpul di PKG Rembau untuk menyiapkan tugasan yang diberikan kepada kami iaitu movie untuk 4 tokoh guru peringkat Daerah Rembau yang akan berlangsung pada hari Khamis - 2.00 petang di Dewan SMKA Pedas.Nak tau siapa penerima anugerahnya...silalah hadir semasa majlis tersebut...(akta rahsia rasmi!!).Demi tugas,kami terpaksa menyiapkan tugasan tersebut dengan segera kerana pada hari berkaitan kami terpaksa menghadiri Mesyuarat Pengurusan PKG di BTPN NSDK.Tahniah dan terimakasih kepada En.Fairuz & En.Rosli yang begitu tekun menyiapkan tugasan tersebut...biasalah...Dari Guru Untuk Guru kan!!!!

Kutipan Data SPPICTS

Tuesday, June 16, 2009 // by Pkg Rembau // // No comments

Untuk makluman pihak sekolah, kutipan data kedua SPPICTS akan dilaksanakan bermula pada 15 Jun hingga 03 Julai 2009 (Disertakan surat berkaitan dari Bahagian ini, KP(BTP)8800/4/15/(46) bertarikh 10 Februari 2009 untuk rujukan tuan) Sekolah-sekolah yang mendapati gangguan talian schoolNet boleh menggunakan kemudahan di Pusat Kegiatan Guru. harap maklum..

12 June 2009

Selamat Ulangtahun

Friday, June 12, 2009 // by Pkg Rembau // No comments

Happy Birthday ....Happy Birthday...Happy Birthday 2 u....kami telah dijemput oleh rakan-rakan di PKG Kota kerana meraikan ulangtahun....rujuk gambar!!!!sambutan majlis ini agak meriah kerana dihadiri oleh rakan-rakan PKG berhampiran juga ayahanda PKG kami..Tn.Hj.Ismail Ibrahim...walaupun beliau hadir kerana urusan lain tapi kesudian beliau untuk membacakan doa semasa majlis ini amat kami hargai...moga hubungan siratulrahim ini berpanjangan...

Sedih vs Gembira

Friday, June 12, 2009 // by Pkg Rembau // // No comments

Baru-baru ini kami telah pergi melawat rakan kami En. Azam, PTP PKG Port Dickson yang dirawat di wad hospital Port Dickson kerana sakit asma.Sepanjang lawatan dan perbualan kami, didapati beliau beransur sembuh dan kelihatan ceria...walaupun kami sedih kerana rakan kami ini ditahan di wad namun keceriaan dan kegembiraan terpancar di wajah En. Azam dan kami sendiri kerana kesihatan beliau yang beransur pulih setelah dirawat oleh doktor dan staf hospital PD yang begitu komited...terima kasih kepada staf hospital PD...dan yang pastinya doa kami agar En. Azam akan segera sembuh dan dapat menjalankan tugas seperti biasa...

08 June 2009

Blog oh Blog

Monday, June 08, 2009 // by Pkg Rembau // // No comments

Saja nak maklum kat rakan-rakan...dan yang melayari blog ini...dalam masa seminggu dua ni x dapat nak update blog coz office kami terlibat dengan penyelenggaraan wiring letrik...mmm...kojap tutup..kojap padam...mood pun bertukar tetiba...kojap ado kojap x do mood...hu..hu..office bersepah-sepah...dengan habuk ..dengan wayar...x leh nak cerita...cuba jawab????sapo nak kemas????kami bertiga gak...PTP and N17 la...saba je la...yang pasti minggu depan...blog nie akan aktif balik...tunggu!!!!!!!!!!!!